Obiective Turistice
Obiectiv Turistic Codlea
Cetatea Neagra
A fost ridicata de catre Cavalerii Teutoni si colonistii germani in perioada 1211-1225, la 980 m altitudine, pe Magura Codlei.
Cetatea a avut rol de refugiu si supraveghere a drumului comercial care lega Tara Barsei de Provincia Sibiului, asa numitul „drum al Sasilor”.
Cetatea a rezistat pana in anul 1345 (1335, dupa alte surse), cand a fost distrusa prin incendiere in timpul invaziei tatarilor si nu a mai fost reconstruita niciodata.
Obiectiv Turistic Codlea
Ansamblul Urban “Centrul Istoric”
Face parte din Lista monumentelor istorice a judetului Brasov si are in componenta sa trei cladiri reprezentative pentru localitate, reabilitate in anul 2015 in urma unui proiect implementat cu succes din fonduri europene: Biblioteca Municipala Codlea, Casa de Cultura si Primaria veche.
Transformata din anul 2016 in muzeu local, o adevarata zestre culturala.
Cauti Cazare in Codlea?
Ne poti suna la unele din telefoanele disponibile sau prin formularul de contact.
Obiectiv Turistic Codlea
Muzeul Codlei
Inaugurat la data de 13 mai 2016, Muzeul Traditiilor Codlene si al Administratiei Publice Locale, reprezinta un proiect amplu de amenajare si modernizare a Centrului Istoric al municipiului Codlea. Realizarea muzeului a reprezentat un efort comun al codlenilor de pretutindeni, prin donatiile exponatelor ce pot fi admirate in incinta acestuia.
Adapostit in cladirea primariei vechi, regasita in lista monumentelor istorice, avand forma de azi din anul 1829, muzeul reprezinta un vis implinit de aducere a istoriei sasilor, romanilor, maghiarilor si rromilor sub acelasi acoperis.
Obiectiv Turistic Codlea
Biserica Evanghelica Codlea
Acesta este cel mai vechi si totodata cel mai important monument istoric, construit in cea de-a doua jumatate a secolului al XIII- lea, protejat de metereze, pana in anul 1432, cand a fost construita cetatea bisericeasca.
Tavanul bisericii, edificat în anul 1702, orga cu cele 2000 de tuburi, altarul, amvonul și turnul clopotniță cu ferestre neogotice, completează panorama, oferind vizitatorilor largi posibilități de a cunoaște istoria, cultura și civilizația acestor meleaguri.
Cauti Cazare in Codlea?
Ne poti suna la unele din telefoanele disponibile sau prin formularul de contact.
Obiectiv Turistic Codlea
Varful Magura
Varful „Magura Codlei”cu altitudinea de 1292 m, face parte din Muntii Persanilor, din gruparea muntoasa a Carpatilor de Curbura, reprezentand grupa sudica a Carpatilor Orientali si reprezinta un punct principal de atractie al orasului mai ales pentru iubitorii de munte si trasee montane.
Magura Codlei are si rol de barometru al Tarii Barsei. In functie de prezenta sau lipsa caciulii de nori, vremea va fi inchisa sau senina.
Zona Magurei Codlei este sub influenta unor curenti de aer ascendenti si descendenti foarte puternici, care pun in pericol aparatele de zbor.
Obiectiv Turistic Codlea
Zona Maial
Zona Mail, situata la poalele muntelui Magura Codlea, adaposteste in luna iunie a fiecarui an ,,Sarbatoarea Traditionala Kronenfest’’. Odinioara, organizata a doua zi de Rusalii, sarbatoarea reprezenta incheierea anului scolar (Serbarea Coronitei). Astazi a devenit o traditie pentru intreaga comunitate codleana.
Aici au loc concerte de fanfara, recitaluri de muzica usoara si populara, dansuri, dar si obiceiuri vechi cum ar fi: marsul copiilor prin melc, unic in Transilvania, numit si ,,Cercul Minunilor’’ amenajat in 1899; ecaladarea stalpului incoronat, inalt de 15 m. Aceste obiceiuri se pastreza si azi ca o punte intre trecut si prezent.
Cauti Cazare in Codlea?
Ne poti suna la unele din telefoanele disponibile sau prin formularul de contact.
Obiectiv Turistic Codlea
Strandul din Codlea
A fost amenajat in anul 1904 prin eforturile Asociatiei pentru Infrumusetarea Codlei. Bazinul este alimentat de un izvor al ,,Goldbach-ului’’- Paraul de Aur - a carui apa are temperatura de 18°C pe toata perioada anului. In anul 1905 a fost amenajat Hanul din padure in prezent amenajat ca terasa de vara.
In perioada 1932-1936, prin munca voluntara, bazinul a fost marit la 50 m lungime si 15 m latime. Zona mai cuprinde si doua lacuri, care se intind pe un perimetru de 414 ha, ce adapostesc un continut bogat in peste si reprezinta un mijloc de relaxare si recreere.
Aflat la 10 km distanta de Codlea si la 25 km de Brasov, accesul se poate face din DN 1, de la Popasul „Hanul lui Traian”, sau prin padure pe drum forestier.
Obiectiv Turistic Codlea
Liceul Teoretic Ioan Pascu
Prima scoala romaneasca de stat a fost ridicata in anul 1928 cand s-a pus prima piatra de temelie si s-a turnat fundatia, aceasta fiind receptionata in data de 9 ianuarie 1933.
Proiectul a fost propus de catre Ioan Pascu, ajuns director in anul 1921. Demersurile sale si girul ministrului Cultelor si Invatamantului, dar si al codlenilor, au dus la indeplinirea planului sau. Astfel, ca in anul 1934, scoala a fost inaugurata in mod oficial.
Noua si frumoasa constructie din parcul denumit atunci Parcul Regele Carol I ( in prezent Parcul cu Soare), dainuieste ca un simbol peste timp!
Parcul cu Soare sau ,,În Arini’’
Este cel mai mare parc al orasului, o oaza de liniste si aer curat, unde te poti plimba intr-un cadru peisagistic deosebit. Din aleea principala se poate observa unul dintre cele mai vechi restaurante din Codlea din perioada 1927- restaurantul Eden.
De asemenea copii se pot juca in voie in locul special amenajat, iar adultii jocuri diverse in foisorul de lemn amenajat in parc.
Biserica Ortodoxa “Inaltarea Domnului”
Biserica Ortodoxa Romana Codlea, cu hramul ”Inaltarea Domnului” a fost construita in anul 1783. Pana la zidirea acesteia, credinciosii se adunau intr-o capela. Ei aveau si cimitir, dupa cum atesta o cruce ce dateaza din anul 1726 si care acum se afla asezata in curtea bisericii, in fata teiului, care a fost sadit in anul 1783.
In acelasi an la data de 7 iunie, o delegatie de romani l-a intampinat pe Imparatul Iosif al II-lea care trecea prin Codlea, cerandu-i un loc pentru biserica. Imparatul le-a indicat actualul loc pe care s-a zidit biserica din caramida, care la inceput a fost in forma de corabie.